Το Internet of Things (IoT) μπορεί να βοηθήσει…

Η παγκόσμια πείνα υπήρξε εδώ και αιώνες. Επιμένει, παρά την εξάλειψη φαινομένων καταλυτών όπως οι προκλήσεις παραγωγής τροφίμων. Η φράση «προσπαθεί να λύσει την πείνα στον κόσμο» έχει γίνει στενοχώρια για να δείξει οποιοδήποτε πρόβλημα που φαίνεται ανυπέρβλητο. Τα στατιστικά στοιχεία είναι καταθλιπτικά. Κάθε ένατο άτομο στον κόσμο είναι πεινασμένο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων. Ένας καταπληκτικός αριθμός 800 εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο πηγαίνουν για ύπνο καθημερινά, πεινασμένοι, βάσει εκτιμώμενου παγκόσμιου πληθυσμού 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2017. Η σύλληψη του προβλήματος της σπατάλης και η ανάπτυξη μιας επαρκώς εξοπλισμένης αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων είναι υψίστης σημασίας. Το Internet of Things (IoT) μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βασικών αιτιών σπατάλης τροφίμων. Μπορεί να προωθήσει σχετικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και έχουν επιφέρει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Το IoT μπορεί να παρέχει σε αυτά τα προγράμματα υποδομή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (ή σχεδόν σε πραγματικό χρόνο) για να αναλύσουν τις προσπάθειές τους και να βοηθήσουν τις μελλοντικές αποφάσεις επενδύσεων και πολιτικής. Το IoT μπορεί δυνητικά να:

  • Βελτιώσει την απόδοση από τη συγκομιδή και την αποθήκευση
  • Βελτιώσει του υπάρχοντος δικτύου διανομής.
  • Χρησιμοποιήσει δεδομένα κόστους σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιημένα από την υποδομή ψυχρής αλυσίδας (ελεγχόμενη από την θερμοκρασία εφοδιαστική αλυσίδα που απαιτείται για ψυγεία), με δυνατότητες παρακολούθησης και ανίχνευσης.
  • Βελτιώσει τις συνήθειες αγοράς τροφίμων σε εύπορες χώρες για να ελαχιστοποιήσετε τα απόβλητα.
  • Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
  • Ενεργοποιήσει το διαμοιρασμό πλεονάζουσας τροφής.

Η επίλυση της πείνας στον κόσμο δεν είναι μόνο ηθικό ή ανθρωπιστικό ζήτημα. Συνδέεται έντονα με την παγκόσμια ανάπτυξη και ευημερία. Η κρυφή πείνα μπορεί να κοστίσει μια χώρα στο 1% του ετήσιου ΑΕΠ, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ το 2015. Το ετήσιο κόστος που συνδέεται με τον υποσιτισμό παιδιών κοστίζει σε πολλές αφρικανικές χώρες περισσότερο από το 16% του εθνικού ΑΕγχΠ, πρότεινε άλλη μελέτη. Η ευκαιρία είναι τεράστια. Η χρήση τεχνολογιών ταχύτητας ωρίμανσης των πολλών χρόνων ωριμότητας μπορεί να επιταχύνει το τέλος ενός από τα πιο τραγικά προβλήματα της ανθρωπότητας.

Το Internet of Things (IoT) μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βασικών αιτιών σπατάλης τροφίμων was originally published on Ανάλυση δεδομένων γεωργίας|agristats